Lifepak CR Plus

hjärtstartartare-physio-controll

Varunamn: Physio-Control Lifepak CR Plus

Företag: Physio-Control
Huvudkontor: Redmond, USA

Metronom (takthållare): Nej
HLR stöd (mäter kvaliteten på kompressioner): Nej
Hållbarhet batteri: 2 år
Hållbarhet elektrod: 2 år
Garanti: 8 år
Pris* (listpris exkl moms): 13 700 kr

* Pris inkluderar hjärtstartare, batterier, elektroder samt väska.

Ger röstinstruktioner

Lifepak CR Plus tillverkas av Physio-Control som även tillverkar professionella hjärtstartare för exempelvis akutsjukvård. Lifepak CR Plus är utvecklad för användning i privata och offentliga miljöer. Den har även ett stöd med röstinstruktioner. Stödet bygger på 3 steg där användaren får guidning från dess att hjärtstartaren aktiverats till dess att sjukvårdspersonal nått platsen.

Jämfört med andra hjärtstartare saknar Lifepak CR Plus metronom (en funktion som hjälper till att hålla takten) och har inte heller något inbyggt stöd för att ge rätt djup på bröstkompressioner. Det innebär att användaren bör veta hur man ger kompressioner i rätt takt och djup.

Tre steg guidar användaren

Hjärtstartaren Lifepak CR Plus följer tre steg. Först trycker användaren på knappen på locket vilket gör att hjärtstartaren aktiveras och locket öppnas. Därefter fäster användaren de redan anslutna elektroderna på den drabbades bröstkorg. Därefter analyser Lifepak CR Plus den drabbades hjärtrytm. Ifall chock rekommenderas uppmanas personen att trycka på chockknappen. Lifepak CR Plus anpassar automatiskt strömstöten upp till 360 joule.

Garanti och underhåll av Lifepak CR Plus

Hjärtstartaren genomför självtester varje vecka. Batterier och elektroder har en hållbarhet på 2,5 år och byts ut samtidigt. Programvaran i hjärtstartaren kan uppgraderas. Det finns även flera tillbehör att välja mellan såsom barnelektroder och olika typer av förvaringslösningar.

Så här fungerar hjärtstartaren Lifepak CR Plus

Se en officiell presentation av Lifepak CR Plus.

Sammanfattning Lifepak CR Plus

  • Går att uppgradera programvaran.
  • Genomför självtester varje vecka.
  • 8 års garanti.

 

Läs mer om jämförelsen

Nordic Servicia Medical AB
Engelbrektsgatan 23
114 32, Stockholm
Ansvarsfullt företag