Varför gå en HLR-utbildning?

För att du får kunskap om hur du utför hjärt-lungräddning

För att ha störst chans att rädda en person som har fått hjärtstopp krävs att man både ger HLR samt har en hjärtstartare till hands. Att enbart ge traditionell HLR (hjärt-lungräddning) kan aldrig få hjärtat att slå igen, men det hjälper till att hålla blodcirkulationen och aktiviteten igång i hjärtat. Det möjligör för hjärtstartaren att kunna ”kicka” igång hjärtat igen med en elektrisk chock.

En hjärtstartare talar om när man ska påbörja HLR samt ofta ger den instruktioner om när man ska ge inblåsningar mm. Men har du inte gått en kurs och övat är det svårt att veta de rätta handgreppen samt hur hårt du ska trycka ner bröstkorgen.

Tid är en mycket viktig faktor, så tvekar du och tiden går, eller man gör på fel sätt så minskar chansen att rädda personen som drabbats av hjärtstopp mycket snabbt. För varje minut som går minskar chansen att man ska rädda personen med 10%.

En normal HLR kurs som lär ut grunderna i hur du ger HLR, bröstkompressioner samt inblåsningar, tar ca 1,5 timmar. Lägger man sedan till att du lär dig hur man ska hantera en hjärtstartare så tar en kurs ungefär 2 timmar.

Annonser

hlr utbildning

HLR Konsulten Sverige AB
Vretenvägen 10
171 54 Solna