Tips på hjärtstartare för brf i gemensamt utrymme?

Hej Sven,

Vi är en bostadsrättsförening som har börjat att tänka på att skaffa en hjärtstartare. Vi har fundering på att sätta denna i ett gemensamt utrymme som alla kommer in till. Kan du rekommendera oss vilken sorts hjärtstartare vi bör ha? Samt vad det kostar att hyra respektive köpa? Hur underhåller vi denna? Går det även att samla till en genomgång av startaren?

Hälsningar Annelie

Svar

Hej Annelie,

I en bostadsrättsförening med ett stort antal personer som kan tänkas behöva använda hjärtstartaren i ett skarpt läge behövs det en hjärtstartare med ett starkt HLR stöd. HLR stödet är alltså den hjälp man får av hjärtstartaren när man ger bröstkompressionerna.

Priset vid köp av hjärtstartare ligger i spannet 11 000:- till drygt 20 000:- + moms. Hyrespriserna är mellan 260:- och 500:- + moms i månaden. Avtalstiden vid hyra varierar också men är i de flesta fallen 3 år.

De flesta hjärtstartarna gör självtester på batterier och funktion. Därför behövs ingen service mer än att batterier och elektroder behöver bytas med olika intervaller, från 2 år och upp till 5 år trouver vrai viagra sur internet. Oftast ingår detta i de fall du hyr hjärtstartare. De flesta föreningarna beställer en eller flera utbildningar i samband med att de införskaffar hjärtstartare.

Vänligen
Sven

HLR Konsulten Sverige AB
Vretenvägen 10
171 54 Solna