Tillbehör till hjärtstartare

Det finns flera tillbehör till hjärtstartare. Några behöver man bara köpa en gång medan andra kan behöva bytas ut.

Batterier

Batteri till hjärtstartareHjärtstartare har en en stand-by tid mellan 2,5 – 5 år för sina batterier. Håll koll på när stand-by tiden början närma sig sitt slut, eller när hjärtstartare har använts i skarpt läge, och gör en översyn av batteriernas status.

Skyltar

Skylt till hjärtstartareGenom tydlig skyltning gör man det lätt att hitta hjärtstartaren vid en nödsituation. Det finns några varianter på detta, som hänvisande skyltar eller skyltar som visar exakt position.

Skyddsskåp

Det finns flera olika modeller på marknaden med olika funktioner och finesser. Man kan ha larm, belysning, uppvärmning eller lås (nyckel eller PIN-kod) om man vill. Vissa är byggda för inomhusbruk, andra är byggda för utomhusbruk. Beroende på var hjärtstartaren ska placeras finns det alltså olika behov som behöver tillgodoses.

Väggfäste

Väggfäste till en hjärtstartareMed ett bra väggfäste kan du enkelt hänga upp hjärtstartaren i en reception eller liknande. Ett bra alternativ om hjärtstartaren finns i en miljö där ett skyddsskåp inte behövs.

Elektroder

Elektroderna på hjärtstartaren är de som placeras över bröstet på den som drabbats av hjärtstopp och skickar elstöten genom hjärtat. När elektroderna har använts i skarpt läge måste de alltid bytas ut.

HLR Konsulten Sverige AB
Vretenvägen 10
171 54 Solna