Hjärtstartare Heartsine Samaritan PAD 500

Heartsine hjärtstartare

Varunamn: Heartsine Samaritan PAD 500

Företag: HeartSine Technologies
Huvudkontor: HeartSine Technologies – Belfast, Nordirland

Metronom (takthållare): Ja
HLR stöd (mäter kvaliteten på kompressioner): Ja
Hållbarhet batteri: 4.5 år
Hållbarhet elektrod: 4.5 år
Garanti: 10 år

Från tillverkaren av världens första hjärtstartare

Heartsine Samaritan PAD 500 är framtagen av tillverkaren till den allra första hjärtstartaren. Heartsine Samaritan PAD 500 guidar användaren i behandlingen med röstinstruktioner och illustrationer.

Liknande Zoll AED Plus mäter Heartsine Samaritan PAD 500 kvaliteten på bröstkompressionerna. Detta innebär en minimerad risk att utföra räddningen på fel sätt och därmed en större chans för den drabbade att överleva. Heartsine mäter enbart takten och inte djupet på bröstkompressionerna.

Heartsine Samaritan hjärtstartare

Samaritan PAD 500 väger drygt ett kilo och är därmed en av de lättare modellerna på marknaden. Detta gör att hjärtstartaren kan tas med exempelvis på båten, vandringen eller på andra utflykter.  Heartsine är skyddad mot damm och fukt (IP 56) vilket gör den lämplig för placering i mer krävande miljöer.

Samaritan PAD 500 har en statusindikator för både batterier och elektroder.  Den gör automatiska och regelbundna självtester som kontrollerar att hjärtstartaren är klar för användning.

Samaritan PAD 500 har sju års garanti. Standby tiden för batterier och elektroder är fyra år. Hjärtstartarens har ett inbyggt minne som dokumenterar behandlingen för vidare export till sjukvårdspersonal.

Så här fungerar hjärtstartaren Heartsine Samaritan PAD 500

Sammanfattning av Heartsine Samaritan PAD 500

  • Inbyggd metronom.
  • Portabel.
  • Inbyggt minne för export av data till sjukvårdspersonal.

 

Läs mer om jämförelsen

HLR Konsulten Sverige AB
Vretenvägen 10
171 54 Solna